Image Image Image Image Image Image Image Image Image

25 Led

By

Plodnější týden

25.1.2019 | By |

Po nástupu do školy po zimních prázdninách lze právě uplynulý týden nazvat plodnější ve smyslu dalších aktivit kromě vzdělávání.

V úterý 22. 1. 2019 jsme narychlo přijali pozvání na halový turnaj nejmladších žáků (3. – 5. tř.) ve florbalu v Hostinném. Jednalo se o okresní kolo a kromě nás přijelo ještě dalších 11 týmů. Konkurence jako hrom! Týmy byly rozděleny do tří čtyřčlenných skupin. V prvním utkání jsme přestříleli ZŠ Horní Maršov 6:4. Naše naděje se zlomily v následujícím utkání se ZŠ Poříčí, kdy jsme těsně prohráli 2:3. Pokud bychom remizovali, postupovali bychom se skupiny do dalších bojů. Ve třetím utkání ve skupině už jsme nestačili na ZŠ Úpice a po porážce 2:5 jsme odjeli domů s celkovým 9. místem. I tak jsme spokojeni. Ještě poděkování hráčům na srdnaté výkony včetně jejich trenérce pí. uč. Hakové a také dopravcům – p. D. Duchkovi, M. Čedíkovi ml. a řediteli školy.

O den později se celý druhý stupeň přesunul do Dvora Králové n. L. do Hankova domu na divadelní představení “Bílý tesák” realizovaný královéhradeckým divadlem Drak. Asi po hodině se celý ansámbl přesunul na zimní stadion, kde si cca 1,5 h zabruslil. K tomu pár fotografií z dílny pí. uč. Lenky Fikejzové:

Paní uč. Jandová uspořádala 1.školní kolo Matematické olympiády (další kola budou následovat). Úspěšnými řešiteli, kteří mají naději dostat se posléze do okresního finále a reprezentovat naši školu jsou M. Kozák ze 6. tř. a A. Puhlovská a E. Karlová, obě z 8. třídy.