Image Image Image Image Image Image Image Image Image

13 Dub

By

Jaro i nasazení ve škole v plném proudu

13.4.2018 | By |

Paní uč. Jandová se pustila se žáky 5. – 8. třídy do matematické Pythagoriády. Jedná se o dobrovolnou akci, které se zúčastnilo celkem 12 žáků, z nichž nejúspěšnější byla A. Puhlovská ze 7. tř. a vybojovala si tak postup do okresního finále této soutěže. Dalšími úspěšnými řešiteli se stali M. Kozák (5.) a E. Karlová (7.).

Ve středu se konala v ZOO Safari ve Dvoře Králové akce pro žáky základních škol. Od nás účast přijala 5. tř. s třídní učitelkou M. Špůrovou. Pí. uč. píše: “Safari po safari- žáci plnili 5 různých vědomostních a 5 praktických úkolů na jednotlivých stanovištích,všechny uměli na výbornou. Během procházky pozorovali zvířata ve výbězích. Zaujali je lvi, drilové, kopytníci a hlavně ovce kamerunské, které si někteří i pochovali. Byl to velmi hezký den.” Pár ilustračních záběrů.

  

  

  

Týž den se také uskutečnila exkurze k větrné elektrárně ve Vítězné. Pod vedením pí. uč. Hakové se jí zúčastnili žáci 6. – 7. roč. O den později si několik deváťáků poprvé zakusilo na vlastní kůži, co je to “zabojovat” za vlastní budoucnost v prvním kole přijímacích zkoušek. No a v pátek, od 9,45 do 11,25 h celá škola v rámci Dne Země pulírovala obec. A že zase těch pytlů bylo dost!!!