Image Image Image Image Image Image Image Image Image

02 Pro

By

Docela hektický týden

2.12.2018 | By |

V úterý 27. 11. jsme absolvovali poslední – náhradní lekci kurzu plavání v Hořicích. Týž den nám přišly výsledky z přírodovědné soutěže, kterou pořádal Dům dětí a mládeže ze Dvora Králové. Té se zúčastnilo 127 žáků ze čtyř ZŠ = 3 dvorských a Mostku. Celkově 10. místo si vybojovala Doubravka Cicáková z 5. třídy.

Jinak co chvíli jsme zkoušeli a zkoušeli na veřejná vystoupení. Menší pěvecký sbor žáků 5. a 6. třídy pod vedením pí. uč. Dany Hakové vystoupil v sobotu při slavnostním rozsvěcení vánočního stromu v kostele Nejsvětějšího srdce Ježíšova v Borovničce spolu s dětmi z mateřské školy. Vystoupení dělané na poslední chvíli bylo kratší, ale o to hřejivější. Na mostecké nedělní vystoupení se již tradičně připravila pí. uč. Zuzana Pacáková se svou 2. a 4. třídou, též za pomoci mateřinky a flétnové skupinky.

V pátek zavítal ředitel školy s desíti žáky 8. – 9. tř. na tradiční klání do Hlušic. Naši borci byli přihlášeni v kategoriích mladý kuchař, truhlář, řidič, opravář zemědělských strojů, rybář a myslivec. Dle ústního sdělení samotných aktérů se nám tentokrát příliš nevedlo. Ale počkejme si na oficiální výsledky.

A nyní trocha obrazového materiálu. Ředitel školy odměnil nejlepší sběrače citrusové kůry (foceno v ředitelně – zleva J. Bureš, celkově druhý, uprostřed vítěz P. Pikl, napravo V. Krebsová, třetí v pořadí), a také sběrače starého papíru (foceno na schodišti školy – vedle ředitele M. Rydval a F. Valenta, pod nimi zleva D. Rydval, T. Špetla, T. Novotná a V. Špetla, na nejnižším schodě V. Rydval a A. Valentová). Celkovými vítězi jsou bratři Rydvalové.

       autorka pí. uč. Bc. Lenka Fikejzová

Několik momentek ze cvičení rodičů s dětmi, které vede pí. uč. Dana Hakenová.

  

  

  

autorka vedoucí kroužku

Závěrem ještě dvě ukázky výrobků, které budeme prodávat při slavnostním rozsvěcení vánočního stromu v Mostku.

    autorka Mgr. Bc. Radka Honců